Prijsuitrijking “Kunst op de Bank”

Foto: Hennie Tholen

In het kader van “een stad vol beleving” organiseert het Creatief Platform Tiel allerlei activiteiten in de stad. Vanaf eind 2022 wordt de binnenstad opnieuw ingericht, een grondige verandering vindt plaats in het straatbeeld.

In samenwerking met Hart van Tiel hebben wij een wedstrijd bedacht waarbij kunstenaars en creatievelingen uitgenodigd werden om een miniatuur stadsbankje van kunst te voorzien. 30 bankjes zijn door hen voorzien van de meest uiteenlopende creatieve ideeën.

Alle bankjes kwamen in de etalage naast Stufkens te staan, waarna een jury bestaande uit Murat Olcücü (Wijkteams, gemeente Tiel), Gert-Jan van Ingen (Hart van Tiel),  Annemiek Wuite (middenstand ondernemer) en Marja de Beus (fotografe) hun favoriete bankje mochten kiezen.

Aanvankelijk zouden dit er 3 zijn maar omdat zo mooi en bijzonder zijn werden dit 7 bankjes! De bankjes kwamen in de maand juni in de etalage van Wuite Mode te staan. Het publiek mocht die maand op hun favoriete bankje stemmen.

De 7 gekozen deelnemers:

Anoek Slager
Gert van Otterloo
Irene Kwak
Selina Busch
Inge Sanders
Jan Detrie
Berend Brijder

Op zondag 7 november werd dan uiteindelijk de winnaar bekend gemaakt, en als verrassing maakte wethouder Frank Groen ook nog bekend dat de nummers 2 en 3 ook uitgevoerd mogen worden!

De winnaars:

Nr. 1: Selina Busch
Nr. 2: Inge Sanders
Nr. 3: Irene Kwak

Hierna kwam Emile Smit ook nog met de verrassing dat het bankje “Aanzicht van Tiel 1000 jaar geleden” gemaakt door Berend Brijder ook uitgevoerd mag worden, dankzij sponsoring door de Oudheidkamer Tiel.

De deelnemers die niet in de prijzen vielen kregen een bos bloemen en een canvas met een foto en hun naam erop. Een geslaagde afsluiting van dit project!

Nog even een dankwoord aan de sponsors:

Grand Café Hart van de Betuwe
Machiel Bekker
Albert Heijn
Bakkerij Bouwman

De deelnemende bankjes

*Klik op een foto om deze te vergroten.