Kunst op de bank.

In het kader van “een stad vol beleving” organiseert het Creatief Platform Tiel allerlei activiteiten in de stad. Vanaf eind 2022 wordt de binnenstad opnieuw ingericht, een grondige verandering vindt plaats in het straatbeeld.

In samenwerking met Hart van Tiel hebben wij een wedstrijd bedacht waarbij kunstenaars en creatievelingen uitgenodigd worden om een miniatuur stadsbankje van kunst te voorzien.

Een jury bestaande uit Murat Olcücü (Wijkteams, gemeente Tiel), Gert-Jan van Ingen (Hart van Tiel),  Annemiek Wuite (middenstand ondernemer) en Marja de Beus (fotografe) zal hun favoriete bankje kiezen, waarna de 3 gekozen bankjes naar de etalage van Wuite Mode verhuizen. Het publiek kan in juni stemmen op hun favoriete bankje, en het winnende bankje wordt tijdens de herinrichting van de binnenstad in het groot uitgevoerd!

Jury Uitslag 7 mei 2021

 

De jury is langs geweest en wij zijn hen heel erg dankbaar dat zij de tijd hebben genomen om de bankjes uitgebreid te bekijken. Het was voor hen ontzettend moeilijk om de mooiste bankjes uit te kiezen, omdat ze allemaal prachtig geworden zijn! Er zijn dan ook 7 bankjes gekozen in plaats van 3.

Deze 7 bankjes komen in juni in de etalage van Wuite Mode te staan en dan mag het publiek op de 4 zaterdagen in juni beslissen welk bankje volgens hun het mooiste is.

Dit winnende bankje komt dan in het groot uitgevoerd op de opnieuw ingerichte promenade te staan!

De 7 gekozen kunstenaars en hun bankjes in willekeurige volgorde:

Anoek Slager
Gert van Otterloo
Irene Kwak
Selina Busch
Inge Sanders
Jan Detrie
B Rijder

De deelnemende bankjes

*Klik op een foto om deze te vergroten.