Kunst op de bank.

In het kader van “een stad vol beleving” organiseert het Creatief Platform Tiel allerlei activiteiten in de stad. Vanaf 2021 wordt de binnenstad opnieuw ingericht, een grondige verandering vindt plaats in het straatbeeld.

In samenwerking met Hart van Tiel hebben wij een wedstrijd bedacht waarbij kunstenaars en creatievelingen uitgenodigd worden om een miniatuur stadsbankje van kunst te voorzien.

Er zijn 25 miniatuur bankjes beschikbaar. Je kunt een bankje ophalen in de winkel op zaterdag 24 oktober 2020 tussen 10:00 en 12:00.

Je hebt ruim 2 maanden de tijd om jouw creativiteit los te laten op het bankje. Wij verwachten jouw bankje op zaterdag 9 januari tussen 10:00 en 12:00 uur in de winkel te kunnen bewonderen!

Begin maart 2021 komen de bankjes in verschillende etalages in de stad te staan. Een jury zal beslissen welke drie er voor hen echt uitspringen. Uit deze drie bankjes mag het publiek vervolgens een keuze maken welke hun favoriet is.

De winnaar mag zijn/haar bankje in het groot uitvoeren op een bank in de stad!

Deelnemen

We hebben het maximaal aantal deelnemers bereikt. 


Technische informatie

Het miniatuurbankje is ongeveer 40 cm lang en 15 cm hoog. Je mag het bankje beschilderen, erop tekenen, breien of het bankje voorzien van bijvoorbeeld miniatuurtjes. Laat je fantasie de vrije loop! Om het werken op het bankje te vergemakkelijken ontvang je het bankje gedemonteerd.

Het belangrijkste is dat je de bank ook op groot formaat kan uitvoeren indien je de eerste prijs wint! De bank wordt voorzien van een laklaag en een anti graffiti laag.

Agenda

1. Bankje ophalen: 24 oktober 2020 tussen 10:00 en 12:00 uur
2. Bankje terugbrengen: 6 februari 2021 tussen 12:00 en 17:00 uur
3. Etalage: vanaf 5 maart 2021 staan de bankjes in de etalages.
4. Jury kiest hun 3 favoriete bankjes.
5. De 3 door de jury uitgekozen bankjes komen in de etalage bij Wuite Mode te staan vanaf 6 april tot eind april, bezoekers aan de stad kunnen dan hun stem uitbrengen op 1 van deze 3 bankjes en het winnende bankje zal hopelijk worden uitgevoerd op de nieuwe promenade namens het Creatief Platform Tiel met medewerking van Hart van Tiel en de gemeente Tiel.
6. De andere 27 bankjes worden gepresenteerd in een etalage in de binnenstad, en vanaf eind april komen daar ook de door de jury gekozen 3 bankjes bij te staan.
7. De bekendmaking van de winnaar zal woensdag 5 mei om 14:00 uur plaats vinden.
6. De uitvoering van het winnende bankje zal in overleg met de winnaar hopelijk al in het najaar van 2021 gerealiseerd worden. Er is hiervoor uiteraard een materiaal vergoeding.

Blanco miniatuurbankje

Sluit Menu