Expositie november 2020

In november zijn in het achterdeel van de galerie een expositie met foto’s gemaakt door Ben de Kousemaeker te bezichtigen. De expositie bestaat uit drie thema’s verdeeld over elk 5 foto’s:

1 – Carnavel, Loule Allgarve
2 – Muzikanten
3 – de Nieuwe Buren

Natuurlijk ligt ook de map met foto’s van het jaaroverzicht gemaakt door Ben er ter inzage, ook zijn fotoboek met onze Nieuwe Buren kan je er bekijken.

 

In het voorgedeelte hebben we gekozen voor het thema PORTRETTEN (van mensen). 

 

Expositie oktober 2020

In de hele Galerie/Winkel is een oktober een expositie van LHBTQI-gerelateerde kunst. Dit in het kader van Coming-Out-Day (11 oktober).

Ook de expositie van door scholieren gemaakte foto’s, met als thema wat zie jij van LHBTQI in jouw omgeving, hoort daarbij, evenals de film ‘Deus’ die in de Agnietenhof wordt gedraaid. En natuurlijk de LHBTQI-Conferentie in Culemborg op 5 oktober. In de stad zullen er weer, net als vorig jaar veel regenboog vlaggen hangen.

Op 24 september kan je hiervoor weer werk inleveren. Wij zijn van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig. Ik ben benieuwd waar jullie fantasie jullie gebracht heeft.

Op zaterdag zal er een officiële opening plaatsvinden, dit zal rond een uur of twee zijn. Dhr Ap Willemse, voorzitter van het COC regio Nijmegen is daar bereid toe gevonden.

Let Op! In verband met het Covid 19 – virus is het niet slim om allemaal massaal op te komen draven. Kom in de loop van de maand gezellig bij ons kijken.

We zijn open van 12.00 tot 17.00 uur op donderdag, vrijdag en zaterdag. Waterstraat 25

 Expositie september 2020

 

Dikke vrouwen en erotiek

 

Vanaf 30 augustus tot 24 september is de Tielse kunstenares Cisca van de Riet de nieuwe exposant in de galerie van het Creatief Platform aan de Waterstraat 25 in Tiel. Zij toont een hele serie nieuw werk. Er is opvallend werk te zien met o.a. erotische tekeningen van dikke vrouwen. Haar exposities kunnen zich verheugen in een grote publieke belangstelling.
 
Cisca van de Riet is interdisciplinair kunstenares. Zij schildert, schrijft, dicht, beeldhouwt, tekent, maakt collages en is met alle mogelijke materialen in de weer. Na haar opleiding aan de Pedagogische Academie werkte ze jarenlang in het onderwijs. De keuze hiervoor werd gemaakt onder invloed van haar ouders. Veel liever was ze direct na het afsluiten van de HBS naar een kunstacademie gegaan. Daarmee ging je echter een brodeloos bestaan tegemoet en dus koos zij voor het beroep van leerkracht.
Na enige jaren begon ze allerlei cursussen te volgen bij diverse kunstenaars. Daar vielen haar talenten al snel op. Met name haar veelzijdigheid en interesse in verschillende kunstdisciplines droegen bij aan een snelle ontwikkeling van haar beeldend handschrift. Ze raakte in die tijd steeds meer gefascineerd door de beeldende kunst.
Aanvankelijk werkte ze vanuit een poëtisch perspectief, geïnspireerd door het werk van de Cobra-beweging, met expressief en uitbundig kleurgebruik. Eén van haar voorbeelden was Karel Appel. Zij heeft grote bewondering voor diens omgang met en interesse in kindertekeningen.
Een bron van inspiratie vormt nu onder andere het leven van dikke vrouwen. Cisca vindt ze prachtig en portretteert ze graag. Zij weet ze met slechts enkele vloeiende en trefzekere bewegingen van haar pen vast te leggen in een erotisch lijnenspel. Daarnaast heeft ze een absoluut talent om mensen in een karikatuur te vangen.
Haar werk is regelmatig te zien in exposities in openbare gebouwen, galeries, kunstroutes en in 2018 werd ze geselecteerd om deel te nemen aan het internationale kunstproject The Colorfield Performance in Sloten (Friesland). Dit was één van de succesvolste projecten uit het hoofdprogramma van Leeuwarden – Culturele Hoofdstad van Europa.
 
Openingstijden Galerie:
Zaterdag en koopzondag 12.00 – 17.00 uur
Donderdag 13.00 – 16.00 uur
Vrijdag (extra tot 24 september) 12.00 – 17.00 uur
 

Augustus | September

In augustus en september staat Flipje centraal in de winkel. Leden van het Creatief Platform hebben zich laten inspireren door Flipje, fruit of de stad Tiel. In de etalage staat een deel van de Flipje verzameling van Frans Ebing. 

Sluit Menu