Dikke vrouwen en erotiek

Vanaf 30 augustus tot 24 september is de Tielse kunstenares Cisca van de Riet de nieuwe exposant in de galerie van het Creatief Platform aan de Waterstraat 25 in Tiel. Zij toont een hele serie nieuw werk. Er is opvallend werk te zien met o.a. erotische tekeningen van dikke vrouwen. Haar exposities kunnen zich verheugen in een grote publieke belangstelling.
Cisca van de Riet is interdisciplinair kunstenares. Zij schildert, schrijft, dicht, beeldhouwt, tekent, maakt collages en is met alle mogelijke materialen in de weer. Na haar opleiding aan de Pedagogische Academie werkte ze jarenlang in het onderwijs. De keuze hiervoor werd gemaakt onder invloed van haar ouders. Veel liever was ze direct na het afsluiten van de HBS naar een kunstacademie gegaan. Daarmee ging je echter een brodeloos bestaan tegemoet en dus koos zij voor het beroep van leerkracht.
Na enige jaren begon ze allerlei cursussen te volgen bij diverse kunstenaars. Daar vielen haar talenten al snel op. Met name haar veelzijdigheid en interesse in verschillende kunstdisciplines droegen bij aan een snelle ontwikkeling van haar beeldend handschrift. Ze raakte in die tijd steeds meer gefascineerd door de beeldende kunst.
Aanvankelijk werkte ze vanuit een poëtisch perspectief, geïnspireerd door het werk van de Cobra-beweging, met expressief en uitbundig kleurgebruik. Eén van haar voorbeelden was Karel Appel. Zij heeft grote bewondering voor diens omgang met en interesse in kindertekeningen.
Een bron van inspiratie vormt nu onder andere het leven van dikke vrouwen. Cisca vindt ze prachtig en portretteert ze graag. Zij weet ze met slechts enkele vloeiende en trefzekere bewegingen van haar pen vast te leggen in een erotisch lijnenspel. Daarnaast heeft ze een absoluut talent om mensen in een karikatuur te vangen.
Haar werk is regelmatig te zien in exposities in openbare gebouwen, galeries, kunstroutes en in 2018 werd ze geselecteerd om deel te nemen aan het internationale kunstproject The Colorfield Performance in Sloten (Friesland). Dit was één van de succesvolste projecten uit het hoofdprogramma van Leeuwarden – Culturele Hoofdstad van Europa.
 
Openingstijden Galerie:
Zaterdag en koopzondag 12.00 – 17.00 uur
Donderdag 13.00 – 16.00 uur
Vrijdag (extra tot 24 september) 12.00 – 17.00 uur
 

Augustus | September

In augustus en september staat Flipje centraal in de winkel. Leden van het Creatief Platform hebben zich laten inspireren door Flipje, fruit of de stad Tiel. In de etalage staat een deel van de Flipje verzameling van Frans Ebing. 

Sluit Menu