Bestuur stichting Creatief Platform Tiel

Corry Jansen (voorzitter)

Mijn naam is Corry Jansen. Ik ben een geboren en getogen Tielenaar.

Na 8 enerverende jaren heel veel te hebben vertoefd in Afrika, ben ik in 2015 weer in Tiel komen wonen. Daarvoor heb ik als financieel adviseur en directeur/eigenaar, in Ophemert en Gorinchem een kantoor in de financiële dienstverlening gehad. Daarnaast had ik een etalage-decoratiebedrijf. Mijn drukke werkzaamheden wisselde ik af met ontspanning door te tekenen en schilderen en volgde verschillende cursussen bij professionele kunstenaars. Ook organiseerde ik 6 jaar lang grote Halloween feesten.

Na mijn verhuizing, van Ophemert naar Tiel, ben ik intensief bezig geweest om mijn sociale netwerk uit te breiden. Zo kwam ik in 2017 een groepje creatieve mensen tegen in de stad die aan het tekenen en schilderen waren en zo de aandacht trokken van voorbijgangers die uitgenodigd werden om mee te doen. Ik was gelijk enthousiast en sloot me aan. Zo kwam ik in aanraking met “Doedemee” van het Creatief Platform Tiel.

Organiseren en creativiteit zitten in mijn bloed. Daarom ben ik me gaan inzetten en toegetreden in het bestuur en ondersteun de activiteiten die georganiseerd worden in de winkel/galerie en daarbuiten met heel veel plezier en hoop dat nog heel lang te kunnen doen.


Silvia Markus  (penningmeester)

Mijn naam is Silvia Markus geboren in 1967 in Utrecht. Ik ben gehuwd en moeder van 2 kinderen. Sinds 2000 ben ik woonachtig in Tiel. Mijn hobby’s zijn reizen, lezen en handwerken.

Ik zit al mijn hele werkzame leven in de financiële wereld en zodoende heb ik Corry leren kennen. Zij heeft mij gevraagd of ik per 1 augustus de werkzaamheden van Bram Kuen zou willen overnemen. Op dit moment ben ik werkzaam in Den Bosch als Financial Controller. Ik ben (helaas) niet echt creatief maar stoeien met cijfers vind ik des te leuker.

Ik wil met heel veel plezier vooral mijn financiële kennis en ervaring gaan inzetten voor het Creatief Platform Tiel en hoop hiermee mijn eigen steentje te kunnen bijdragen aan deze mooie Stichting.


Martine van der Laan (secretaris)

Ik ben geboren in 1955 in Boskoop. Al vanaf mijn vroege jeugd was ik gefascineerd door ruimte, vormgeving, lijnen, kleuren. Van 1985 tot 2019 heb ik in Tiel gewoond. Sinds kort woon ik in Zoelen. Ik ben o.a. opgeleid als docente Tekenen/kunstgeschiedenis en Nederlands. Mijn eigen beeldend werk en mijn docentschap/coach hebben zich naast elkaar ontwikkeld.

De manieren waarop ik creatief bezig ben zijn: schilderen van portretten en iconen en tekenen. Ik teken heel veel. Voor mij is dat een basis: het beginpunt van alle kunst. Sinds 2010 ben ik actief bij een groep mensen die de traditie van het Zen Zien Tekenen met elkaar vormgeven. Zen Zien Tekenen is een vorm van meditatie, of mindfulness: om te leren waarnemen zonder oordelen en om de wereld werkelijk te leren zien. Verder heb ik diverse ideeën, producten en gedachten, waarbij ik verschillende technieken gebruik, afhankelijk van wat me op dat moment bezighoudt. Soms met gebruik van teksten in mijn beeldende werk, en daarnaast schrijf ik gedichten over onderwerpen die me bezig houden.

In januari 2021 ben ik met pensioen gegaan en heb ik me gemeld bij het Creatief Platform Tiel. Wat me aanspreekt bij het CPT is de laagdrempeligheid en de open manier van omgaan met elkaar en met kunst. Volgens mij is het CPT echt een aanwinst voor Tiel! Ik werd gevraagd in het bestuur, vanwege mijn liefde voor taal. Als secretaris hoop ik hiermee een bijdrage te kunnen leveren.