Bestuur stichting Creatief Platform Tiel

 

Diana Bijl (voorzitter)

Mag ik mij voorstellen…. Ik ben Diana Bijl, geboren in Tiel. Na wat omzwervingen via Putten, Harderwijk, Beuningen en sinds kort in Maasbommel, keer ik langzaamaan weer terug naar Tiel waar mijn familie woont.

Ik heb een eigen bedrijf dat bestaat uit het adviseren over het steriliseren van medische hulpmiddelen en al wat daarbij komt kijken. Mijn bedrijf floreert en ik heb er een volle werkweek aan.

Om afstand te nemen van mijn werk ben ik graag creatief bezig en dat uit zich vooral in schilderen met acrylverf. Zo nu en dan exposeer ik en op dit moment hangt er een portret van mij in de winkel van het Creatief Platform Tiel.

Door het schilderen heb ik mijn man Jan Detrie leren kennen die zelf een professioneel schilder en beeldhouwer is. Samen schilderen we in ons atelier aan huis.

Omdat werken ook maar werken is wil ik meer tijd gaan besteden aan kunst en cultuur. Zo ben ik in Beuningen lid van de gemeentelijke kunstcommissie en heb ik 3 jaar in de jury gezeten van de Beuningse cultuurprijs.

Met de hoedenparade van vorig jaar kwam ik in aanraking met het Creatief Platform Tiel. Dat vond ik zo’n leuke laagdrempelige activiteit dat ik meteen de facebookpagina opgezocht heb en via de enquête van een paar weken terug ben ik ineens in het bestuur beland.

Vanuit mijn werk heb ik al veel ervaring opgedaan met bestuurswerk. Het is leuk om met een enthousiaste groep mensen samen iets te ontwikkelen, uit te werken en uit te dragen.

Dat wil ik de komende tijd graag gaan doen voor het Creatief Platform. Ik vind dit een sympathieke organisatie en de visie van het CPT om met Tielenaren via kunst een woon-, leef- of verblijfsgebied aantrekkelijk te maken spreekt mij heel erg aan.

Door samen lekker creatief bezig te zijn om Tiel mooier en aantrekkelijker te maken, een beter plan is er toch niet!

Maasbommel, Diana Bijl

 

Bram Kluen (penningmeester)

Drie jaar geleden ben ik in Tiel komen wonen. Om mensen en het Tielse leven te leren kennen heb ik een aantal dingen ondernomen:

Ik ben in het Tiels Madrigaal Koor gaan zingen samen met mijn vrouw en politiek actief geworden voor GroenLinks. Daarnaast leerde ik, via via, Truus Thijssen kennen, een zeer actief deelneemster en kortstondig voorzitster van het Creatief Platform Tiel.
Na wederzijdse kennismaking sloot ik me aan bij het platform.
Vorig jaar mei hebben we vanuit de behoefte om een eigen ruimte te kunnen verwerven een stichting opgericht om dat soort zaken te regelen.

Zelf werk ik in Arnhem al 14 jaar bij Rozet: twaalf jaar als cultuurmakelaar en de laatste twee jaar bij de bibliotheek als coördinator van de Pluscollectie. Dus me inzetten voor kunst en cultuur is al heel lang mijn ding en hoop Creatief Platform Tiel met mijn ervaring nog lang van dienst te zijn.

 

Corry Jansen (secrestaris)

Mijn naam is Corry Jansen. Ik ben een geboren en getogen Tielenaar.

Na 8 enerverende jaren heel veel te hebben vertoefd in Afrika, ben ik in 2015 weer in Tiel komen wonen. Daarvoor heb ik als financieel adviseur en directeur/eigenaar, in Ophemert en Gorinchem een kantoor in de financiële dienstverlening gehad. Daarnaast had ik een etalage-decoratiebedrijf. Mijn drukke werkzaamheden wisselde ik af met ontspanning door te tekenen en schilderen en volgde verschillende cursussen bij professionele kunstenaars. Ook organiseerde ik 6 jaar lang grote Halloween feesten.

Na mijn verhuizing, van Ophemert naar Tiel, ben ik intensief bezig geweest om mijn sociale netwerk uit te breiden. Zo kwam ik in 2017 een groepje creatieve mensen tegen in de stad die aan het tekenen en schilderen waren en zo de aandacht trokken van voorbijgangers die uitgenodigd werden om mee te doen. Ik was gelijk enthousiast en sloot me aan. Zo kwam ik in aanraking met “Doedemee” van het Creatief platform Tiel.

Organiseren en creativiteit zitten in mijn bloed. Daarom ben ik me gaan inzetten en toegetreden in het bestuur en ondersteun de activiteiten die georganiseerd worden in de winkel/galerie en daarbuiten met heel veel plezier en hoop dat nog heel lang te kunnen doen.