TIEL CHAPEAU

De eerste editie van Tiel Chapeau, georganiseerd door het Creatief Platform Tiel is een groot succes geworden. Heel bijzonder hoe er in enkele weken tijd 35 zéér creatieve hoeden gemaakt zijn door de deelnemers!

Men kon deze hoeden de hele week bewonderen in Secunda en stemmen op de mooiste hoed. Bij de telling bleek dat er uiteindelijk meer dan 400 stemmen zijn uitgebracht!

Zaterdagmiddag verzamelden de deelnemers zich bij Oostendorp voor en klokslag 13:30 klonk in de verte al het tromgeroffel van de BBK. Hierna begon de hoedenparade door de binnenstad. Frans Ebing als oprichter van het Creatief Platform Tiel reed voorop gevolgd door de showband van het BBK, met daar achteraan de bonte stoet creatieve hoeden. Flipje op de bakfiets van Tiel Tip Top sloot de parade af.

Bezoekers in de binnenstad bleven veelvuldig stilstaan om te kijken en er waren veel (pers)fotografen aanwezig! De stoet liep door de Waterstraat, Weerstraat, Plein, Varkensmarkt, Voorstad en vervolgens weer terug richting de Markt voor de prijsuitreiking!

Margriet van Heesch (Grand Café Hart van de Betuwe) verzorgde de prijsuitreiking, en de winnende deelnemers kregen een leuke prijs. Adriënne Wolters sleepte de eerste prijs in de wacht met haar hoed “Steampunk”, Corry Jansen werd tweede en Andrea van Slooterdijck derde.

Een speciale prijs werd uitgereikt aan de oudste deelneemster. Nieske Bijl droeg met haar 79 jaar een bijzonder kleurrijke hoed.

Na het uitreiken van de prijzen volgde nog een muzikaal optreden door Chris Meijerink om de hoedenparade af te sluiten.

De hoeden van de deelnemers zijn de komende twee weken te bewonderen in diverse etalages in de binnenstad. De hoeden van de prijswinnaars 1, 2 en 3 staan in de etalage van Wuite Mode aan de Markt.


Hieronder een fotoreportage gemaakt door Donald Schalk.


Tiel Chapeau wordt gesponsord door:

en vele andere winkeliers en mensen!